Войната в Украйна ден 42 - разказът на  Настя Болокобиленко

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Настя Болокобиленко е родом от Харков, но бяга от града след началото на бомбардировките. Първоначално намира убежище в Изюм, но е принудена да бяга втори път, защото там също започват бомбардировки. В момента младата жена се намира в Полтава.

В "Денят започва" тя разказа, че родителите ѝ, баба ѝ и сестра ѝ все още са в окупираната област като от два дни не се е свързвала със сестра си.

"Когато бях в Харков, се криехме вкъщи в мазето. Един ден дойде самолет, който прелиташе над къщата и хвърли бомба наблизо. Улучи къща, в която се намираше цяло семейство наши познати – мъж, жена и две деца и те загинаха на място. В един момент разбираш,че бомбата лети и че в този момент загиват хора. Да се описва това с думи е много сложно. Всеки час ти се струва, че това е последният ти час. Днес и вчера нямам връзка със сестра ми и се надявам всичко да е наред там. Близките ми не могат да избягат в момента. Непрекъснато ги обстрелват, нямат възможност да излязат навън, защото постоянно са в мазетата. Имат малко запаси, нямат лекарства. Ситуацията е много сложна и нищо не може да се достави към града, защото няма възможност да се премине натам. Връзката с тях също е трудна. Има тъжни ситуации, когато автобусите и колите не успяват да стигнат до там, за където са тръгнали заради бойните действия. Надявам се, че всичко ще е наред с близките ми, но там в момента се намира руската армия, която прави много страшни неща. Те убиват, няма никакви граници и не се интересуват дали става въпрос за дете, мъж или жена. Затова е много страшно да се правят опити да се напуска града." - сподели тя.

Вижте целия ѝ разказ във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад